Drag

Havuz Bakım

Havuz Bakım

Havuz Bakım

Havuzunuzu en son ne zaman temizlediniz? Sadece havuz kimyasalları kullanmaktan değil tepeden tırnağa temizlikten bahsediyoruz. Havuzunuz şu anda iyi bir fırçalamaya ihtiyaç duyuyor olabilir ve siz onu erteliyorsunuz çünkü - dürüst olalım - havuzun temizlenmesi yüzmek kadar eğlenceli değil.

Şu anda muhtemelen, suya klor veya başka kimyasallar eklediğimde havuzumu fırçalamak veya temizlemekle uğraşmak zorunda olmadığımızı düşünüyorsunuz.

Klor, bromin ve diğer kimyasallar suyunuzu temiz tutmaya yardımcı olur, bir dereceye kadar havuzunuzun duvarlarını, zemini ve çevresindeki alanları da temiz tutmaya yardımcı olur. Ancak kimyasallar yaprakları ve böcekleri sudan uzak tutmaz ve havuzunuzun duvarlarını ve zemini ilelebet temiz tutmaz. Havuzunuzu temiz tutmak için klor veya diğer kimyasalları kullanmaya ek olarak, düzenli, kapsamlı temizlik de kesinlikle gereklidir.

 

Yüzme havuzu dolmadan önce mutlaka yapılması gerekenler dolum öncesi duvarları, tabanı yıkama yapılarak oluşan kir, yağ ve kireç kalıntıları temizlenmelidir. Temizlik sonrası havuz duvar ve tabanına yosun önleyici fırça ile sürülüp 1 saat beklenir. Temiz su ile dolumu yapılır. Daha sonra diğer yapılması gerekenler aşağıdaki gibi olmalıdır.

 

Dolum Sonrası Havuzun Şartlandırılması Kullanıma Hazırlık

 

· pH seviyesi kontrol edilmeli 7.2 – 7.6 arası ayarlanmalı.

· Çökeltici ( topaklayıcı ) atılıp bir gün beklenir. Sonra bu dibe çöken partiküller filtreye uğratmadan rögara gönderilir. Dışarı tahliye edilir.

· Motor ön sepeti temizlenir. Kum filtresi ters yıkama yapılır.

· Şok klor ile şoklama yapılır ve yosun öldürücü ilave edilir. Havuz en az 24 saat devamlı çalışmaya alınarak suyun içinde bulunan kimyasalların filtre üzerinde zorlaması ile mikroorganizmaların bertaraf edilmesi sağlanır. Yosun giderici klorlama aşamasından sonra atılmalı.

· Havuz suyu ölçümü yapılarak ph klor seviyesi ve diğer parametreler kontrol edilir. İstenilen düzeyde ise havuz işletmeye alınır.