Drag

Çiçek Bakımı Nedir Nasıl Yapılır

Çiçek Bakımı Nedir Nasıl Yapılır

Çiçek Bakımı Nedir Nasıl Yapılır

Çiçeklerin bakımını yapmak için, çiçeklerin nerede yetiştirildiği oldukça önemli bir konudur. Bilhassa ev ortamında yetiştirilecek olan bitkilerin bakımı oldukça önemlidir. Çiçeklerin güneş ışığı alması, nem oranı, sıcaklığı gibi unsurlar göz önünde bulundurularak çiçeklerin bakımı yapılmalıdır.

Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır?

Çiçek bakımı yapılırken, bitkiye sevgi göstermek en önemli koşuldur. Bununla beraber çiçekler, onlarla konuşulduğunu, müzik dinletildiğini ve yapraklarının sevildiği hissettirilirse daha hızlı bir şekilde büyürler.

Çiçekler, çevrelerinde devam eden sürekli bir hayat olmasını severler ve buna tepki verirler. Günün stresini ve yorgunluğunu konuşup atmak, çiçeğe karşı övgülerin belirtilmesi gibi durumlar, çiçeğin daha sağlıklı yetişmesine olana tanır. Bunun dışında çiçeklerin özelliklerine göre sulama yapmak, güneş ışığı alan bir yere koymak, saksı değişiminin düzenli aralıklarla yapılması gibi durumlar göz önünde bulundurulmalıdır.

- Sulama: Su oldukça önemli bir sıvıdır. Her canlı için bu, değişmez bir olgudur. İnsanlar için su gereksinimi fiziksel özelliklere göre değişir. Çiçekler için de aynı şeyi belirtmek önemli olacaktır. Buna örnek vermek gerekirse; kaktüslerin su gereksinimi ay içinde bir veya iki defadır. Sulama; çiçek bakımının en mühim aşamasıdır. Çiçeğe sürekli şekilde su vermek, çiçeğin doğru ve sağlıklı gelişmesi açısından önemlidir. Çiçeğin su gereksinimine göre takvim oluşturarak, her zaman belli günlerde sulama yapılmalıdır. Sulama yapılmadan önce mutlaka olarak toprağın ıslaklığı ölçülerek taban bölümü delik saksıların kullanılması gerekir. Suyun fazla bölümü bu deliklerden akarak sulama işleminin 20 dakika sonrasında saksının tabanında biriken su dökülmelidir.